Lista dij fium dla Fransa

Da Wikipedia.
Jump to navigation Jump to search
Drapò piemontèis.png Vos an lenga piemontèisa
Për amprende a dovré 'l sistema dle parlà locaj ch'a varda sì.


Costa lista a arpòrta ij fium dla Fransa pì longh ëd 100 km.

Fransa metropolitan-a[modìfica | modifiché la sorgiss]

Bassin dij fium con na portà media superior a 150 m3/sec e ch'a s campo diretament ant ël mar
Përcors dij principai fium fransèis

Fium dla Fransa metropolitan-a pì longh ëd 100 km.

Fium afluent dla/dël longheur (km)
Lòira Océan Atlàntich 1012
Sen-a Mania 776
Ròno[1] Mar Mediterani 812
Marna Sen-a 525
Garon-a Océan Atlàntich (estuari ëd la Gironda) 645
Meusa[2] Mar dël Nòrd 950
Lot Garon-a 485
Dordogna Océan Atlàntich (estuari ëd la Gironda) 483
Saône Ròno 480
Doubs[3] Saône 458
Allier Lòira 410
Cher Lòira 396
Charente Océan Atlàntich 381
Tarn Garon-a 381
Vienne Lòira 372
Aisne Oise 353
Durance Ròno 324
Loir Sarthe 317
Oise[4] Sen-a 330
Mosela[5] Ren 550
Sarthe Maine 313
Adour Océan Atlàntich 309
Yonne Sen-a 292
Aveyron Tarn 291
Isère Ròno 286
Indre Lòira 265
Somme Mania 263
Creuse Vienne 255
Isle Dordogna 255
Aube Sen-a 248
Eure Sen-a 228
Vilaine Océan Atlàntich (estuari ëd la Vilaine) 225
Aude Mar Mediterani 224
Ill Ren 223
Ognon Saône 214
Vézère Dordogna 211
Gartempe Creuse 205
Armançon Yonne 202
Mayenne Maine 202
Dronne Isle 201
Agout Tarn 195
Gave de Pau Adour 193
Ain Ròno 190
Baïse Garon-a 188
Ren[6] Mar dël Nòrd 1325
Serein Yonne 188
Sauldre Cher 181
Escaut[7] Mar dël Nòrd 430
Gers Garon-a 176
Orne Mania 170
Viaur Aveyron 168
Sioule Allier 167
Truyère Lot 167
Verdon Durance 166
Ariège Garon-a 163
Arrats Garon-a 162
Huisne Sarthe 161
Meurthe Mosela 161
Sèvre nantaise Lòira 159
Sèvre niortaise Océan Atlàntich 158
Midouze Adour 152
Arnon Cher 150
Drac Isère 150
Blavet Océan Atlàntich 149
Hérault Mar Mediterani 148
Risle Sen-a 145
Clain Vienne 144
Save Garon-a 143
Loing Sen-a 142
Thouet Lòira 142
Dore Allier 141
Aulne Océan Atlàntich 140
Vesle Aisne 139
Seille Mosela 138
Oust Vilaine 137
Gimone Garon-a 136
Orb Mar Mediterani 136
Hers-Vif Ariège 135
Arroux Lòira 132
Dropt Garon-a 132
Iton Eure 132
Arros Adour 131
Sarre Mosela 129
Cèze Ròno 128
Vire Mania 128
Arc Isère 127
Chiers[8] Meusa 141
Gard Ròno 127
Aire Aisne 126
Ardèche Ròno 125
Douze Midouze 124
Loue Doubs 122
Cère Dordogna 120
Gave d'Oloron Gave de Pau 120
Lay Océan Atlàntich 120
Osse Gélise 120
Don Vilaine 119
Lys[9] Escaut 195
Eyre Océan Atlàntich (bassin d'Arcachon) 118
Grand Morin Marna 118
Gabas Adour 117
Argens Mar Mediterani 116
Dadou Agout 116
Ornain Saulx 116
Têt Mar Mediterani 116
Beuvron Lòira 115
Saulx Marna 115
Eygues Ròno 114
Var Mar Mediterani 114
Epte Sen-a 113
Tardoire Bonnieure 113
Auvézère Isle 112
Cure Yonne 112
Drôme Ròno 110
Seille Saône 110
Touques Mania 108
Taurion Vienne 107
Aron Lòira 105
Dives Mania 105
Célé Lot 104
Authie Mania 103
Besbre Lòira 103
Oudon Mayenne 103
Rance Mania 102
Couesnon Mania 101
Arve[10] Ròno 107
Blies Sarre 100
Louge Garon-a 100
Ource Sen-a 100

Gujan-a Fransèisa[modìfica | modifiché la sorgiss]

La Gujan-a e ij sò fium pì important

Fium dla Gujan-a Fransèisa pì longh ëd 100 km.

Fium afluent dla/dël longheur (km)
Maroni Océan Atlàntich 520
Mana Océan Atlàntich 430
Oyapock Océan Atlàntich 370
Approuague Océan Atlàntich 270
Sinnamary Océan Atlàntich 262
Comté Mahury 160
Mahury Océan Atlàntich 160
Iracoubo Océan Atlàntich 140
Kourou Océan Atlàntich 112

Nòte[modìfica | modifiché la sorgiss]

  1. 545 km an Fransa.
  2. 486 km an Fransa.
  3. 430 km an Fransa.
  4. 316 km an Fransa.
  5. 550 km an Fransa.
  6. 188 km an Fransa.
  7. 180 km an Fransa.
  8. 127 km an Fransa.
  9. 119 km an Fransa.
  10. 100 km an Fransa.

Commons[modìfica | modifiché la sorgiss]

Commons-logo.svg
Ansima a Wikimedia Commons a-i é d'archivi multimojen ch'a-i intro con
l'argoment: Fium dla Fransa